Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanko o Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W związku z tym że dopiero od wczoraj mam aktywne konto na Allegro (tak tak lepiej pózno niż wcale) i mam do was "głupie" pytanie czy przy sprzedaży podając swoj nr.konta bankowego istnieje jakies tam ryzyko kradziezy itp. ? ( domyślam sie ze nie ale wole sie upewnić bo podaje nie swój nr.tylko Taty).

Opublikowano

Nie, nic Ci nei grozi.

Jednak polecam skonfigurować opcje płacę z allegro, ponieważ większość teraz z tego korzysta (ułatwia handel)

Opublikowano

Nie ma ;P. To jest nr konta tylko, nie zna Pinu xD.

Możesz być spokojny (:

1380739777-U870849.png

1375732994-U592769.png1375735056-U683421.png1378238828-U336505.png

Opublikowano

A z tymi płatnościami jak jest wiem że jak sie ma powiazane konto (PaYu) to po przelaniu pieniedzy przez kupującego dostane informacje na maila . No ale ja nie chce wiazac nr.konta z tym Payu itd. bo jest to jednorazowa sprzedasz , czy w takim razie dostane tez jakąś informacje potwiedzającą wpłate czy jak to jest?

Opublikowano

Przecież numer konta bankowego nie ma niczego wspólnego z Twoim identyfikatorem, hasłem czy czymkolwiek co mogłoby komuś ułatwić kradzież Twojego konta to czego się boisz? Na PayU musisz tylko podać numer swojego konta jeżeli chcesz wypłacić stamtąd pieniądze. Jak coś kupujesz przez PayU to masz coś w stylu robienia normalnego przelewu ale z tego co pamiętam to numeru konta tam sprzedawca nie widzi.

fs_overall.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...